Integritatea judecătorilor trebuie verificată, la fel ca și sursele din care aceștia și-au acumulat averile. De această părere este președintele Parlamentului, Andrian Candu, care va propune ca magistrații să fie reconfirmați în funcție abia după ce vor fi testați din punct de vedere al integrității, comunică Politik.md.
Totodată, președintele Parlamentului susține că se va lansa și ideea de judecători populari.
”Nu vom face reforma în justiție dacă nu vom aborda și o reformă în sistemul judecătoresc. Poți investiga foarte bine un caz dar când ajunge în instanță sunt tergiversari și decizii sub semnul întrebării. Să mă ierte judecătorii, printre care și onești, dar nu există încredere în ei. De aceea, voi lansa propuneri pentru referomarea radicală a justiției, prin a testa integritatea tuturor judecatorilor, a verifica toate averile lor, și după asta abia va urma reconfirmarea lor în funție. (...) Se va lansa și ideea de judecători populari, ca sa diversificăm sistemul și să avem elemente cât mai mici posibile ale fenomenului de corupție”, susține Andrian Candu.
Declarația fost făcută în contextul în care Parlamentul se întrunește săptămâna viitoare în prima ședință din sesiunea toamnă-iarnă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE