Parlamentul și Guvernul solicită o misiune UE pe justiție pentru evaluarea procesului de reformă a justiției.
Un demers în acest sens a fost transmis Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova de către Președintele Parlamentului Andrian Candu și Prim-ministrul Valeriu Streleț.
Demnitarii argumentează solicitarea prin faptul că evaluarea misiunii UE ar ajuta Republica Moldova să identifice eventualele deficiențe în procesul de reformă a justiției și să ajusteze planul de acțiuni și agenda internă de lucru, potrivit unui comunicat difuzat de parlament.
„Ținând cont de faptul că am parcurs mai mult de jumătate de cale, iar Uniunea Europeană a susținut plenar reforma justiției în Republica Moldova, solicităm sprijinul UE pentru evaluarea procesului de implementare a Strategiei de reformă a sectorului justiției, precum și a Programului de suport a reformei justiției. Existăconsens și voință politică pentru a duce la bun sfârșit reforma justiției”, se arată în demersul șefilor Legislativului și Executivului.
Reforma sectorului justiției este o prioritate pentru Republica Moldova, în acest sens fiind demarată, în 2011, implementarea Strategiei de reformă a sectorului justiției pentru anii 2011-2016.

Scrisoare Candu Strelet by Cristina Vlah

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE