Primarul de Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că prețul unei călătorii cu microbuzul va fi de 6 lei în raza Capitalei, iar pentru călătoriile în și din suburbii, costul nu va depăși șase lei.

„În raza orașului Chișinău, în sectoare, tariful va fi de 6 lei, adică exact ca și transportul public. Ceea ce este în afara orașului către suburbii, nu este vorba despre 12 lei, dar este vorba despre 40 de bănuți pentru un kilometru, în funcție de trasee și kilometraj. În mare măsură poate rămâne 6 lei, poate fi 7 sau 8 lei. De exemplu, astăzi, până la Vadul lui Vodă este 10 lei. Nu va fi mai mult de 12 lei. Acest lucru vreau să îl înțelegeți și să nu existe interpretări eronate”, a mai spus Ceban.

Conform noii metodologii aprobate, tariful la transportul public în municipiul Chișinău va fi de 6 lei, începând cu 1 iulie. Las fel și pentru transportul cu microbuzul în Capitală.

Călătorii vor primi trei bilete în loc de unul, întrucât, în stoc sunt tipărite o mulțime de bilete care indică prețul unei călătorii – doi lei. Acest lucru se va întâmpla până va fi epuizat stocul.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE