Deputatul PLDM, Ion Butmalai a cerut astăzi, 6 octombrie, în cadrul ședinței în plen a Parlamentului, ridicarea imunității sale parlamentare, pentru a fi examinat dosarul său penal intentat de către procurorul raionului Cahul, precum și cel intentat de către MAI.

Potrivit deputatului, aceste dosare au fost intantate la comandă politică și îl vizează ținînd cont de criteriile politice.

”Aceste dosare au fost comasate și sunt la examinare în judecătoria Cahul. Ele au fost falsificate și conțin grave încălcări ale procedurii penale, fiind la comanda unor demnitari de stat. Au fost intimidați și membrii familiei mele, au fost efectuate percheziții cu tentative de a-mi fi amplasate droguri, arme și bani falsificați. Sunt intimidate și persecutat de către procurorul general, care nu a fost sesizat nici în timpul guvernării precedente. La moment se efectuează interceptarea convorbirilor telefonice, se efectuează filaj (urmărire)”, a declarat Ion Butmalai.

Deputatul liberal-democrat a mai declarat că s-a adresat personal dlui Zubco, dar a primit un răspuns evaziv de șeful de Secție a Urmăririi penale.

Speakerul Parlamentului, Marian Lupu a răspuns că deputatul trebuie să se adreseze Comisiei Juridice pentur Numiri și Imunități, deoarece Președintele nu inițiază această procedură. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE