Modelul buletinelor de vot pentru alegerile anticipate din 29 iulie va fi divizat în 9 patrulatere în care vor fi înscrişi concurenţii electorali şi va avea 26,5 cm lungime şi 14 lăţime.
Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat sâmbătă, 18 iulie și concurenţii electorali vor fi înscrişi cu litere majuscule, în ordinea stabilită de CEC prin tragere la sorţi.
Partidul Comuniştilor va figura cu numărul 1, Partidul Popular Creştin Democrat va fi al doilea, urmat de numărul 3 – Alianţa ”Moldova Noastră”. Pe poziţia a patra va fi Partidul Liberal, iar al cincilea – Partidul Liberal Democrat. Urmează Partidul Democrat, Partidul Social Democrat, Mişcarea ”Acţiunea Europeană” şi Partidul Ecologist ”Alianţa Verde” din Moldova.
În cadrul aceleiaşi şedinţe CEC a acceptat cererea Partidului Naţional Liberal de a se retrage din cursa electorală. În cazul în care până la alegeri vor mai parveni astfel de cereri şi din partea altor formaţiuni, acestea vor figura în buletinul de vot, însă în dreptul lor va fi aplicată ştampila «Retras».
În total, CEC va tipări peste 2,5 mln buletine de vot. Deocamdată cifra nu este definitivă, deoarece nu toate circumscripţiile electorale au definitivat şi trimis la Comisie numărul exact de alegători.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE