La Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc un atac armat în care unui cetățean străin i s-a interzis intrarea în Republica Moldova.

În timpul însoțirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a luat arma unui polițist de frontieră și a rănit mortal 2 persoane.

La această oră, individul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale care au intervenit.

Numele teroristului este Denis Kovalenko. Este cetăţean al statului Tadjikistan. Ar fi fost înrolat prin contract în Forţele Aeriene ale Federaţiei Ruse.

Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj după ce un cetățean străin a omorât cel puțin două persoane pe Aeroportul internațional Chișinău.

„Azi la Aeroport a avut loc un incident grav în care un cetățean străin, ce a primit refuz de intrare în țară de la autoritățile Republicii Moldova, a împușcat mortal două persoane - un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară.

Transmitem sincere condoleanțe familiilor și rudelor îndoliate - pierderea celor dragi este o durere nemărginită pentru familii. Este o zi tristă pentru noi toți.

Instituțiile statului sunt în alertă sporită, poliția și organele de forța sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova”, a scris președinta.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE