Toți pasagerii au fost evacuați din Aeroportul Chișinău, după ce un cetățean străin a ucis doi moldoveni. Individul, care este cetățean al statului Tadjikistan, a fost deja neutralizat de forțele de ordine naționale.

La Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc un atac armat în care unui cetățean străin i s-a interzis intrarea în Republica Moldova.

În timpul însoțirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a luat arma unui polițist de frontieră și a rănit mortal 2 persoane.

La această oră, individul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale care au intervenit.

Numele teroristului este Denis Kovalenko. Este cetăţean al statului Tadjikistan. A fost înrolat prin contract în Forţele Aeriene ale Federaţiei Ruse.

Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj după ce un cetățean străin a omorât cel puțin două persoane pe Aeroportul internațional Chișinău.

„Azi la Aeroport a avut loc un incident grav în care un cetățean străin, ce a primit refuz de intrare în țară de la autoritățile Republicii Moldova, a împușcat mortal două persoane - un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară.

Transmitem sincere condoleanțe familiilor și rudelor îndoliate - pierderea celor dragi este o durere nemărginită pentru familii. Este o zi tristă pentru noi toți.

Instituțiile statului sunt în alertă sporită, poliția și organele de forța sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova”, a scris președinta.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE