Fracțiunea deputaților socialiști a părăsit sala de ședințe în semn de protest față de majoritatea parlamentară, care a respins mai multe inițiative legislative înaintate de PSRM, informează Politik.md.
Anunțul a fost făcut public de către liderul socialiștilor, Igor Dodon. El a menționat că au insistat pe demisia mai multor șefi de instituții de stat, fapt respins de majoritate.
„Ei nu vor să introducă pe ordinea de zi nimic. Ei doar mimează reformele, inclusiv noile legi cu privire la reformele instituțiilor principale de control în stat – ele doar vin să accentueze și mai mult influența asupra acestor instituții”, a declarat Dodon.
De asemenea, el a îndemnat ca toți susținătorii săi să iasă săptămâna viitoare la proteste, în ziua în care se va întruni Parlamentul din nou.
Mai mult, el a criticat aspru faptul că actuala guvernare doar mimează reformele pentru a obține finanțări din exterior. Socialistul consideră că de facto aceste reforme niciodată nu vor fi implementate, deoarece nu ar exista voință politică. „Statul în prezent este controlat de către un singur partid – Partidul Democrat. Și ei nu vor renunța să-și taie creanga de sub picioare, pentru a nu pierde influența”, a mai adăugat Dodon.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE