România şi Republica Moldova au un viitor comun în UE, a declarat miercuri, 31 martie, premierul român Emil Boc, care a efectuat o vizită la Chişinău.
După întrevederea cu preşedintele interimar Mihai Ghimpu, Emil Boc a anunţat că Acordul privind acordarea ajutorului nerambursabil în valoare de 102 milioane de euro Republicii Moldova va fi semnat la Bucureşti la finele lunii aprilie, cu ocazia vizitei preşedintelui interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu.
Boc a mai menţionat ideea de a încuraja oamenii de afaceri din România, în baza parteneriatului public-privat, să susţină proiectele de modernizare a infrastructurii şi alte domenii în Republica Moldova.
La rândul său, Mihai Ghimpu, a dat asigurări că va numi cât mai curând un ambasador al acestei ţări la Bucureşti, precizând că acesta va fi un '”profesionist'”. El a evitat însă să dea nume, spunând că încă nu este semnat decretul.
Ghimpu şi-a exprimat dorinţa ca Republica Moldova să primească şi în continuare sprijinul României. „România este alături de noi şi sunt convins că împreună vom parcurge cât mai repede acest drum spre Bruxelles”, a conchis acesta.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE