Bielorusa, Aryna Sabalenka (Belarus, 5 WTA) a învins-o pe Elena Rybakina (Kazahstan, 25 WTA) în finala de la Australian Open, scor 4-6, 6-3, 6-4 după două ore și jumătate de joc.

 Sabalenka triumfă la Australian Open 2023 după o finală-maraton în fața campioanei de la Wimbledon, Elena Rybakina!

Bielorusa nu a avut un meci facil, dar nu a cedat în niciun moment. A avut trei mingi de meci, a meritat victoria,  a avut un joc mai agresi decât Rybakina cu 17 ași.

Rybakina a fost mai constantă în primul act, în special la serviciu, unde Sabalenka a comis nu mai puțin de 5 duble greșeli, Elena 0.

Deși a părut în control la startul actului 2, când a avut două mingi de break (nefructificate), Elena a cedat la 1-2, atunci s-a desprins bielorusa. Pentru că s-a simțit mai bine pe teren și a dat drumul la braț, Sabalenka a trimis finala în decisiv.

Rybakina a jucat îngrijit în setul 3, a schimbat de multe ori inspirat direcțiile și a plonjat printre armele-i din arsenal.

La prima apariție într-o finală de Mare Șlem, Sabalenka a lovit cu multă putere, a înghesuit-o pe Elena și a tranșat astfel majoritatea raliurilor spectaculoase.

 Bielorusa în vârstă de 24 de ani și-a adjudecat primul trofeu de Grand Slam al carierei, dar și un cec de 2 milioane de dolari.

Grație succesului de la Melbourne, Sabalenka va deveni număr 2 WTA, începând de luni, 30 ianuarie.

Elena Rybakina (23 de ani, 25 WTA) a început Openul Australian pe locul 25 în clasamentul mondial, dar va pătrunde în top 10 WTA, începând de luni, 30 ianuarie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE