Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) oferă BC Moldindconbank (MICB) un împrumut de 15 mln euro pentru finanţarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ÎMM).
Potrivit unui comunicat de presă al BERD, împrumutul alocat va permite Moldindconbank să raspundă necesităților stringente de finanţare ale ÎMM-urilor în condițiile actuale de pe piaţa de credite.
Resursele liniei de credit vor fi utilizate pentru a finanţa investiţiile şi capitalul de lucru ale ÎMM-urilor din Republica Moldova cu împrumuturi pe termen mediu şi lung în valoare de până la 1 milion euro.
Împrumutul BERD va fi însoţit de un grant de asistenţă tehnică în valoare de 90 mii de euro, acordat în baza Acordului cadru pentru sectorului financiar din Republica Moldova.
Moldindconbank este a patra bancă din Republica Moldova după active şi a treia după volumul net de împrumuturi şi depozite, deţinând aproximativ 11 procente din cota de piaţă.
De la începutul activităţii sale în Republica Moldova, BERD a investit peste 300 milioane euro în diferite sectoare ale economiei. Fondurile BERD au atras investiţii suplimentare de peste 240 milioane euro în Republica Moldova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE