La Chişinău e în toi alegerea deputaţilor. Nu este vorba despre Parlamentul ales deja la 29 iulie, ci de Parlamentul Tinerilor. Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-25 de ani, din întreaga ţară, inclusiv regiunea transnitreană şi găgăuză pot participa la concursul de selectare a deputaţilor. Pentru a se înscrie la concurs, doritorii vor trimite în perioada 17 noiembrie – 12 decembrie, un formular de aplicare ce poate fi găsit pe site-ul Parlamentului R. Moldova, www.parlament.md
În urma concursului vor fi selectaţi 71 de tineri care vor deveni membri ai Parlamentului Tinerilor pentru o perioadă de un an, în acre vor simula şedinţele din plenul Legislativului. Şedinţa de constituire a Parlamentului Tinerilor va avea loc în decembrie.
Pe durata mandatului, tinerii vor beneficia de un şir de traininguri cu participarea consultanţilor din cadrul Parlamentului R. Moldova, dar şi a mai multor experţi din diverse domenii. Totodată, tinerii vor iniţia dezbateri cu privire la legea despre tineret, dar şi alte acte legislative ce-i vizează.
Preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, prezent la eveniment, a salutat tinerii parlamentari din ediţia anului 2008 şi şi-a exprimat dorinţa de a-i vedea şi pe listele partidelor politice. “Aveţi şansa, stimaţi tineri, să vă încadraţi în formarea şi modificarea legislaţiei pentru a crea un stat democratic”.
La rândul lor, tinerii deputaţi din Parlamentul trecut au precizat că acest proiect “este un instrument foarte util în promovarea democraţiei”.
Precizăm că programul naţional “Parlamentul Tinerilor” a fost iniţiat în decembrie 2008 şi este realizat de Institutul Tineretului Guvernator din R. Moldova, în parteneriat cu Parlamentul R. Moldova, Asociaţia Democraţiei participative şi reprezentanţa din Moldova a Institutului Naţional Democratic.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE