Susţinerea Republicii Moldova în procesul de apropiere la Uniunea Europeană reprezintă “proiectul de suflet” al României, a declarat preşedintele Traian Băsescu. Declaraţia a fost făcută de Băsescu la întâlnirea de miercuri, 20 ianuarie, cu ambasadorii acreditaţi la Bucureşti. Totodată, a mai spus preşedintele român,  de aceea prima sa vizită în noul mandat va fi la Chişinău.
Traian Băsescu a declarat că “solidaritatea” va defini relaţia României cu Republica Moldova, menţionând că este vorba despre susţinerea acestei ţări în procesul de apropiere de Uniunea Europeană, ceea ce reprezintă “proiectul de suflet” al Bucureştiului.
“Un obstacol care trebuie depăşit este conflictul transnistrean, dosar în care Uniunea poate avea, credem noi, o implicare mai susţinută”, a apreciat Traian Băsescu.
Preşedintele român, Traian Băsescu, este aşteptat la Chişinău între 27 şi 28 ianuarie. Conform proiectului de program, preşedintele României urmează ca în prima zi a vizitei sale să aibă întrevederi cu şeful interimar al statului moldovean Mihai Ghimpu, cu premierul Vlad Filat şi cu primarul Dorin Chirtoacă.
De asemenea, Băsescu urmează să susţină o alocuţiune în Parlamentul de la Chişinău. În a doua zi a vizitei, preşedintele României se va deplasa la Ţiganca, pentru a vizita Cimitirul Eroilor Români.
Anterior, Mihai Ghimpu şi-a exprimat speranţa că România îşi va numi un ambasador la Chişinău până când Traian Băsescu va veni în capitala Republicii Moldova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE