Barometrul de Opinie al IPP defavorizează constant Alianţa “Moldova Noastră”, descurajând electoratul. Cel puţin aşa a declarat luni, 20 iulie, liderul AMN, Serafim Urechean. Declaraţia a venit ca replică în urma rezultatelor prezentate tot astăzi de Institutul de Politici Publice (IPP).
Potrivit Barometrului de Opinie Publică prezentat astăzi de IPP, AMN ar acumula doar 2,6% şi nu ar trece pragul electoratul de 5%.
“Pentru alegerile din 5 aprilie, IPP a preconizat pentru AMN 5,4%, dar în realitate am luat de două ori mai mult, adică aproape 10%”, a mai spus Serafim Urechean. Totodată, liderul AMN a făcut un apel către IPP. “ Dacă AMN trece în Parlament, voi face un apel de onoare către domnul Barbăroşie să se retragă împreună cu echipa lui şi să nu mai facă sondaje ce nu pot fi luate în calcul”.
Precizăm că la scrutinul din 5 aprilie, rezultatele prezentate de BOP au fost mult mai mici decât cele obţinute de partidele politice în urma alegerilor. Drept urmare, formaţiunile politice de opoziție au acuzat atunci Institutul de Opinie Publică că BOP avantajează Partidul Comuniștilor. La rândul său, IPP a respins acuzaţiile. Arcadie Barbăroşie, directorul IPP, a declarat astăzi că diferența semnificativă dintre procentajul prezentat de BOP și cel obținut de partide derivă din faptul că sondajul reflectă opţiunile chestionaţilor în ziua efectuării cercetării şi nu în ziua alegerilor.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE