Moldova şi Banca Mondială au semnat Acordul de finanţare adiţională a Proiectului de ameliorare a competitivităţii marţi, 17 noiembrie de către Ministrul Finanţelor Veaceslav Negruţă şi Directorul de Ţară al Băncii Mondiale, Melanie Marlett.
Acordul prevede alocarea a 15,4 mln. DST (Drepturi Speciale de Tragere) sau echivalentul a circa 24 mln. dolari SUA.
Finanţarea suplimentară are ca obiectiv ameliorarea competitivităţii întreprinderilor autohtone prin intermediul: liniei de credit, direcţionate prin băncile comerciale calificate, pentru finanţarea investiţiilor capitale şi a necesităţilor de mijloace circulante ale întreprinderilor orientate la export; extinderea co-finanţării, în scopul ridicării nivelului profesional al angajaţilor, implementarea metodelor moderne de gestionare a afacerii, implementarea produselor noi.
Prin finanţarea suplimentară se urmăreşte îmbunătăţirea accesului sectorului privat la finanţare şi servicii de dezvoltare a afacerii. Rezultatul secundar preconizat este îmbunătăţirea capacităţii de creditare pe termen lung a întreprinderilor locale de către băncile comerciale.
Veaceslav Negruţă a mulţumit Băncii Mondiale pentru faptul că a dat curs solicitării Guvernului Republicii Moldova de a acorda finanţare suplimentară pentru Proiectul de ameliorare a competitivităţii.
Directorul de Ţară al Băncii Mondiale, Melanie Marlett, a menţionat că Acordul semnat astăzi este primul document semnat de BM cu noul Guvern al Republicii Moldova.
„Suntem satisfăcuţi de modul în care se implementează Proiectul de ameliorare a competitivităţii. Această finanţare vine să ajute antreprenorii să facă faţă crizei financiare şi să devină mai competitivi”, a precizat Melanie Marlett.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE