Avocații se arată deranați de faptul că atunci când își vizitează clienții aflați în custodia oamenilor legii, avocații sunt obligați să lase la intrare telefonul, geanta și alte lucruri personale. În acest sens, Uniunea Avocaților a adresat o scrisoare Procuraturii Generale, Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție, informează Politik.md.
În timp ce avocații, la fel ca și vizitatorii, sunt obligați să predea lucrurile personale și să arate buzunarele, un asemenea tratament nu se referă și la procurori sau la ofițerii de urmărire penală. În demersul înaintat instituțiilor de resort avocații susțin că tratamentul diferențiat între participanții la înfăptuirea actului de justiție denotă o atitudine discriminatorie față de avocați.
”Avocații vin nu în vizită, ci în interes de serviciu, în vederea apărării intereselor clienților sși și pentru a-și exercita atribuțiile sale profesionale. Ei nu pot fi tratați ca și simpli vizitatori. Telefonul mobil pentru un avocat este un rechizit indispensabil activității sale, în el fiind încorporate diverse baze de date, agenda de lucru, legislația în vigoare și alte atribute necesare pentru buna desfășurare a activității sale”, se menționează în adresare.
În context, Uniunea avocaților îi solicită procurocurorului general, procurorului anticorupție și șefului CNA să se implice ”în a soluționarea întrebarea dată și a crea un mediu propice desfășurării atribuțiilor sale de către avocați”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE