În mesajul lui Marian Lupu către Dmitri Medvedev se spune: ”Vă exprim cele mai sincere condoleanțe în legătură cu catastrofa avionului YAK-42, în care au decedat membrii lotului de bază al echipei de hochei ”Locomotiv” din Iaroslavl. În aceste clipe de grea încercare, exprim profunda mea compasiune și susținere familiilor, rudelor și apropiaților celor decedați și răniți”.
 
Și premierul Vlad Filat a adresat a expediat un mesaj de compasiune omologului său rus Vladimir Putin. „Împreună cu Dumneavoastră împărtăşim durerea decesului tragic al membrilor echipei de hochei „Locomotiv", aflaţi la bordul avionului. În acest trist moment, rog să transmiteţi cuvinte sincere de susţinere şi condoleanţe familiilor, rudelor şi apropiaţilor celor decedaţi”, se spune în mesaj.
 
De menționat că ieri, un avion de pasageri YAK-42 s-a prabușit imediat dupa decolare în apropiere de orașul Yaroslav din Rusia. Potrivit Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, avionul avea 45 de persoane la bord, dintre care 37 de pasageri şi opt membri ai echipajului. La bord se afla echipa de hochei Lokomotiv Iaroslav. Două persoane - hocheistul Aleksander Galimov şi însoţitorul de zbor Aleksander Sizov - au supravieţuit accidentului şi sunt spitalizaţi în stare critică. Celelalte persoane au decedat.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE