Potrivit ministrului, Viorica Dumbrăveanu, codul galben presupune „sporirea măsurilor în contextul prevenirii şi controlului coronavirsului”. Ea a dat asigurări că situaţia epidemiologică este sub control şi a făcut apel către cetăţeni să respecte normele de igienă. În acelaşi timp, s-a menţionat că instituţiile medicale sunt dotate cu medicamente, paturi şi echipamente în caz infectare cu maladia coronavirus.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că începând cu după amiaza zilei de astăzi la Aeroportul Internaţional Chişinău va mai fi instalat un termoscaner, iar toţi pasagerii care intră în ţară sunt verificaţi. La fel, poliţiştii de frontieră sunt dotaţi cu măşti, mănuşi, substanţe dezinfectante şi termometre digitale.

În contextul situaţiei alarmante referitor la coronavirus în Italia, premierul Ion Chicu a menţionat că este contactat de cetăţenii moldoveni care muncesc acolo şi îl informează că vor să vină acasă.

Reprezentantul OMS a îndemnat autorităţile să se pregătească pentru apariţia cazurilor de infectare şi să fie gata pentru gestionarea calmă a situaţiei. A vorbit despre măsurile întreprinse de autorităţile din Italia pentru a preveni răspândirea epidemiei în afara regiunilor, şi a accentuat aplicarea măsurilor de izolare a localităţilor unde sunt identificate cazuri de infectare.

Potrivit datelor MAI în ultimele 24 de ore aproximativ 700 de pasageri moldoveni, au revenit din Italia pe cale aeriană.
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE