Trei persoane din capitală au fost condamnate la detenţie pentru escrocherii în proporţii deosebit de mari, informează PG.

Potrivit sursei, în martie 2008, doi concubini cunoscând că apartamentul în care locuiesc este gajat, au dat anunţ în ziar precum că vând locuinţa.
În luna următoare, inculpaţii au convenit cu o persoană că îi vor vinde imobilul la preţul de 57 mii euro, însă au specificat că o parte din sumă cumpărătorul o va achita preluând achitarea creditului întocmit pe femeie în sumă de peste 560 mii lei.
Timp de un an, potenţialul cumpărător a achitat creditul inculpaţilor, iar între timp a mai transmis acestora suma de peste 27 mii euro.
Când s-a ajuns la momentul transmiterii imobilului, inculpaţii au dispărut, partea vătămată aflând că apartamentul este deja vândut unei alte persoane.
Instanţa de judecată a stabilit inculpatului o pedeapsă de 15 ani de închisoare, iar concubinei acestuia 8 ani.
Într-un alt caz, un tânăr din sect. Buiucani a falsificat o procură prin care mama sa l-ar fi împuternicit să vândă apartamentul care-i aparţinea ultimei.
În anul 2010 inculpatul în vârstă de 23 ani a vândut apartamentul unei persoane, fără consimţământul mamei sale, care se afla peste hotare.
Procuratura sect. Buiucani anunţă că inculpatul, care îşi ispăşeste pedeapsa pentru omor, a fost condamnat pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari la 8 ani şi 6 luni închisoare.
Sentinţele pot fi atacată conform prevederilor stabilite de lege.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE