Un grup de tineri chinezi, toţi dependenţi de internet, au fugit mâncând pământul din clinica unde erau trataţi cu deşteptări la 5.00 dimineaţa şi exerciţii mai ceva ca în armată.

Înainte să se facă nevăzuţi, cei 14 fugari, cu vârste cuprinse între 15 şi 22 de ani, şi-au legat instructorul de pat şi s-au îmbrăcat în tricouri de camuflaj. Au fost însă prinşi rapid, pentru că n-au putut să plătească taxiurile.

Clinicile pentru vindecarea dependenţei de internet sunt o afacere de succes în China, unde aproximativ 24 de milioane de adolescenţi nu se pot dezlipi de ecranul monitorului. Centrele impun pacienţilor un regim cazon, cu două ore de exerciţii fizice pe zi, cursuri de caligrafie şi filosofie. Stingerea se dă la ora 21.00.

Eficienţa acestor clinici a fost pusă însă sub semnul întrebării, după ce un adolescent de 15 ani, dependent de paginile web, a fost omorât în bătaie. Doi instructori au fost condamnaţi la 10 ani de închisoare în acest caz.

În China, peste 400 de milioane de oameni utilizează internetul, în special pentru muzică, video-clipuri, chat on-line şi jocuri.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE