Zeci de creştini au făcut coadă la Catedrala “Naşterii Domnului” din capitală, marţi, 6 aprilie, pentru a se ruga Icoanei Făcătoare de minuni “Caută la smerenie”, adusă din Ucraina, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir al Chişinăului şi al Întregii Moldove şi PF Mitropolit Vladimir al Kievului şi al Întregii Ucraine.
Cu credinţă în suflet şi soeranţa că Icoana le va mai alina din suferinţe, enoriaşii au aşteptat smeriţi ore întregi să le vină rândul pentru a se putea apropia de icoană.
Soţii Ciobanu din Chişinău aşteaptă de mai bine o jumătate de oră şi spun că au venit să se roage pentru sănătatea lor şi al copilului pe care îl aşteaptă. Despre această icoană au auzit de la mama lor, care a fost ieri să se roage pentru bunăstarea şi sănătatea familiei.
“M-am rugat pentru sănătatea mamei mele, pentru că este bolnavă şi nu poate veni până aici”, susţine o credincioasă, Claudia Sobol. “De asemenea, m-am rugat la Maica Domnului să-l ajute pe feciorul meu, care este plecat peste hotare, şi are multe greutăţi, mai spune aceasta.
Starostele Vasile de la Catedrala “Naşterii Domnului” din Chişinău spune că această icoană este cunoscută pentru mulţimea de minuni pe care le-a făcut pentru creştinii care s-au închinat cu smerenie şi rugăciune fierbinte. El spune că o minune ar fi cazul unei femei din Moldova, care suferea de o boală incurabilă. “Cînd a venit să se roage Icoanei făcătoare de minuni “Caută smerenie”, a adus cu ea o iconiţă mică, pe care a lipit-o de aceasta. După ce a venit acasă, s-a întins pe pat şi a pus acea iconiţă la piept. După un timp, boala a dispărut, şi acest fapt a fost confirmat de medici”, ne spune stareţul.
În seara zilei de astăzi icoana va fi dusă la Biserica „Sf. Treime” din comuna Grătieşti, unde se va afla până la data de 15 aprilie. Totodată, în această perioadă icoana va mai fi adusă spre închinare la Spitalul Oncologic, sediul MAI şi alte sfinte lăcaşuri din municipiul Chişinău.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE