Odesa a fost vizată în noaptea de duminică spre luni de un nou atac cu rachete ruseşti, care a făcut şase victime, între care un copil, a anunţat Comandamentul operaţional de Sud al armatei ucrainene.

Forţele ruse au utilizat pentru acest atac bombardiere supersonice Tu-22M, care acţionează pe distanţe lungi şi care fac parte din aviaţia strategică rusă, a indicat comandamentul citat, din al cărui anunţ nu rezultă clar dacă victimele sunt morţi sau răniţi.

Potrivit EFE, informaţiile preliminare relevă că toate cele şase victime sunt persoane rănite.

"În urma loviturii asupra unui cartier rezidenţial dintr-o aşezare din regiune au fost distruse mai multe case de locuit şi dependinţe pe o suprafaţă de peste 500 de metri pătraţi", se arată într-un comunicat al Consiliului Municipal Odesa, care include şi informarea Comandamentului de Sud.

Pompierii luptă în continuare cu flăcările. Odată stins incendiul, un grup de anchetă al poliţiei îşi va începe activitatea, se arată în text, precizându-se că amploarea pagubelor şi numărul victimelor sunt în prezent în curs de clarificare.

Ucraina a semnalat o intensificare a atacurilor cu rachete ruseşti în toată ţara în weekend, cu o serie de regiuni lovite departe de linia frontului, de la Liov , în vest, şi Hmelniţki (centru-sud), până la Jitomir, Cernigov şi Kiev, în nord.

Volodimir Zelenki a venit cu un mesaj în noaptea de duminică spre luni.

Președintele Ucrainei a spus că țara sa are nevoie de apărare aeriană, pentru a opri atacurile rusești asemenea celui din Kiev. Este de așteptat ca Volodimir Zelenski să le ceară arme liderilor G7, în intervenția video pe care o va avea astăzi la sumitul care se desfășoară în Germania.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE