Echipele mobile ale Armatei Naţionale participă la deszăpezirea traseelor din nordul țării. Până la ora actuală 36 de militari şi cinci unităţi de tehnică specială au fost antrenaţi la deblocarea drumurilor naţionale, evacuarea persoanelor și la acordarea ajutorului echipelor de deszăpezire.
Potrivit şefului Centrului Operaţional de Comandă al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, colonelul Alexandru Nica, o echipă mobilă, formată din 25 de militari şi două unităţi de tehnică din cadrul Brigăzii „Moldova”, dislocată în municipiul Bălţi, a fost solicitată să participe la curățarea traseului Bălţi-Floreşti. Militarii  au evacuat cinci persoane şi au deblocat  17 automobile. Un alt grup de  militari a deblocat 12 maşini împotmolite pe același traseu.
În raionul Rezina, colaboratorii Centrului de Pregătire a specialiştilor pentru Armata Naţională au evacuat 12 persoane şi  au scos din nămeți 12 maşini.
La ora actuală un camion Kamaz şi patru militari ai Batalionului de  Geniu “Codru” sunt implicaţi în lucrări de deszăpezire pe traseul Orhei-Rezina.
Și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor informează că la această oră sunt desfășurate operațiuni ample de deszăpezire pe drumurile blocate din nordul republicii. Conform ultimelor date înregistrate la ora 12:00, rămân blocate mai multe sectoare de drumuri locale din localitățile Beleavineţ, Mărăndeni, Zguriţa, Pîrjota, Şapte Bani, or.Edineţ, Hodărăuţi, or.Briceni, Corestăuţi, Alexandreni, Marăşeşti, Cuzăuca, Podgoreni. Pe aceste sectoare de drum sunt antrenate 14 utilaje grele, inclusiv încărcătoare frontale și buldozere de tip T130 și T 150.
Cu referire la transportul interurban și suburban, MTID precizează că, din nordul republicii au fost deservite rutele Florești - Chișinău și Fălești - Chișinău, cursele suburbane rămân suspendate până la încheierea operațiunilor de deszăpezire.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE