Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon, va efectua, în perioada 17-20 decembrie 2012, o vizită de lucru în Republica Moldova, anunță Politik.md cu referire la serviciul de presă al Parlamentului.

Vizita înaltului oficial european are drept scop stimularea climatului de încredere între cele două maluri ale Nistrului, favorabil soluționării conflictului transnistrean, facilitarea dialogului între Parlamentul Republicii Moldova și așa-numitul soviet suprem de la Tiraspol, precum și documentarea vizavi de implementarea reformelor și nivelul de avansare a Republicii Moldova pe calea integrării europene.
În dimineața zilei de 18 decembrie Jean-Claude Mignon va avea o întrevedere cu Marian Lupu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, după care se va deplasa în regiunea transnistreană. 
Jean-Claude Mignon se va întîlni, de asemenea, cu reprezentanții fracțiunilor din cadrul Alianței pentru Integrare Europeană, ai fracțiunii PCRM, cu Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti și cu Prim-ministrul Vlad Filat.
În ziua de joi, 20 decembrie, Jean-Claude Mignon va rosti un discurs în ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova. După aceea, Marian Lupu și Jean-Claude Mignon vor susține, la Palatul Republicii, o conferință de presă.
Programul vizitei mai prevede o întrevedere a oficialului european cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iurie Leancă și viceprim-ministrul responsabil de problemele reintegrării Republicii Moldova, Eugen Carpov.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE