Arhitectul-șef al municipiului Chișinău și administratorii unei companii de construcții din capitală sunt cercetați penal după ce ar fi pus la cale o schemă prin care urmăreau scopul deposedării municipalității de un lot de teren. Potrivit Centrului Național Anticorupție, este vorba despre un lot situat într-un cartier rezidențial din Chișinău cu suprafața de 0,43 ha, cu o valoare de circa 22 000 000 de lei.

Astfel, factorii de decizie ai companiei de construcție în complicitate cu reprezentanții Primăriei Chișinău, ai Agenției Servicii Publice și ai Departamentului „Cadastru” au înregistrat un drept de proprietate fals asupra terenului aferent construcției în lipsa deciziei Consiliului Municipal Chișinău și în baza unui contract de arendă expirat.

Ulterior, după obținerea dreptului înregistrat, în baza unor acte permisive expirate, agentul economic a înregistrat pe lotul de teren în cauză mai multe bunuri imobile.

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliile și birourile arhitectului-șef al capitalei și agentului economic, de unde au fost ridicate documente relevante cauzei penale.

Astfel, arhitectul orașului a fost recunoscut în calitate de bănuit în comiterea infracțiunii de abuz în serviciu și urmează a fi cercetat în stare de libertate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE