Reparația și construcția drumurilor, infrastructură, aprovizionarea cu apă potabilă și gazificarea localităților sunt unele dintre obiectivele principale ale proiectului ”Strategia de dezvoltare economică și socială a Euroregiunii Sireț-Prut-Nistru” care a fost prezentat luni, 24 august în forma sa finală.
”Proiectul ”Strategia de dezvoltare economică și socială a Euroregiunii Sireț-Prut-Nistru” are ca obiectiv general dezvoltarea economico-socială durabilă în zona de graniţă dintre România şi R. Moldova”, a menționat Veaceslav Bulat, coordonator de proiect.
”Avem mari speranțe cu acest proiect pentru că va da posibilități de a atragere a investițiilor pentru că se deschid niște posibilități enorme. Vor fi făcute lucruri strategice destul de importante în cadrul raionului, aici mă refer la reparația și construcția drumurilor, infrastructură, aprovizionarea cu apă potabilă și gazificarea localităților”, a spus Tudor Botnaru, consilier raional Nisporeni.
Precizăm că proiectul este în parteneriat cu două judeţe din România Iaşi şi Vaslui şi 18 raioane din nordul şi centrul R. Moldova: Călăraşi, Ialoveni, Străşeni, Ungheni, Criuleni, Teleneşti, Leova, Nisporeni, Anenii-Noi, Hânceşti, Orhei, Basarabeasca, Rezina, Dubăsari, Şoldăneşti, Cimişlia, Floreşti, Soroca, scopul fiind îmbunătăţirea traiului.
Proiectul a fost finanțat de către Uniunea Europeană prin programul de vecinătate România-Republica Moldova 2004-2006 Phare CBC 2005 și implementat de către Asociația Euroregiunea Sireț-Prut-Nistru în parteneriat cu Business Consulting Institute Chișinău. Valoarea totală a proiectului este de 173.975,26 euro, din care finanțare nerambursabilă 155.707,86 euro.
Durata proiectul Euroregiunea Sireț-Prut-Nistru este de 14 luni și a fost lansat pe 25 ianuarie 2008.