Rafa Nadal a susținut azi o amplă conferință de presă la Madrid, acolo unde va debuta joi în fața unui adversar cu peste 20 de ani mai tânăr. Din păcate, "Matadorul" nu le-a dat vești bune fanilor, spunând că nu este la 100% fizic și că va intra pe teren doar pentru că turneul de la Caja Magica este special pentru el. În plus, Rafa a spus că nu va juca la Roland Garros dacă se va simți ca acum.

Rafa Nadal se pregătește de turneul Masters de la Madrid, pe care l-a câștigat de 5 ori în carieră, dar starea sa fizică este departe de a fi una optimă. Din păcate, corpul "Matadorului" nu a răspuns tocmai bine la antenamentele din ultima săptămână, iar asta a reieșit din discursul acestuia la conferința de presă pe care a susținut-o la Madrid. Rafa a spus că în mod normal nu ar fi jucat la Caja Magica, dar va încerca să o facă pentru că acest turneu e special pentru el.

„Nu cred că pot juca la 100%, dar este important să pot juca pentru ultima dată la Madrid. Pentru mine înseamnă mult să joc pe acest teren unde am trăit momente foarte frumoase.Scopul este să termin turneul în viață, din punct de vedere fizic. Madridul mi-a dat totul, așa că vom vedea. În sport lucrurile se pot schimba foarte repede. Sunt aici să-mi dau o șansă, să văd dacă găsesc sentimente mai bune pe teren și trebuie să fiu pregătit. Dacă stau acasă nu se întâmplă nimic, nimic nu-mi spune că situația se va schimba în bine în câteva săptămâni. Sunt aici să-mi dau o șansă și să fiu pregătită dacă se va întâmpla această schimbare", a spus Nadal, citat de as.com.

Mai îngrijorător este că Rafa a dezvăluit cu subiect și predicat că prezența sa la Roland Garros nu e deloc sigură. Ibericul a spus că nu va merge să facă act de prezență la Paris, ci că va juca numai dacă va simți că poate fi combativ, ceea ce în prezent nu e cazul.

„Nu voi juca la Roland Garros dacă mă voi simți ca azi.. Voi juca la Roland Garros dacă mă simt competitiv. Dacă pot să joc, joc. Dacă nu pot să joc, nu pot și asta e. Nu va fi sfârșitul lumii sau sfârșitul carierei mele. Încă am obiective după Roland Garros, precum Jocurile Olimpice", a adăugat Rafa.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE