Analistul politic, Dumitru Ciubaşenco spune că Alianța pentru Integrare Europeană greşeşte rugându-i pe comunişti să-l voteze pe Marian Lupu, candidatul la funcția de șef al statului.
”Eu cred că alegerile anticipate devin inevitabile. În turul doi comuniștii din nou nu vor vota pentru candidatura lui Marian Lupu și Parlamentul va trebui să fie dizolvat”, a spus Ciubașenco, într-un interviu pentru Europa Liberă.
Întrebat ce consecințe economice și politice poate avea acest gest până la anticipate, Ciubașenco a răspuns: ”Oricum, Moldova va avea un guvern funcțional, care are niște înțelegeri cu jucătorii principali, cu FMI, cu guvernul SUA, cu guvernele țărilor UE, cu Romania și probabil cu Federația Rusă. Săptămâna viitoare prim-ministrul se întâlnește cu premierul Putin și cine știe, poate și Rusia va da acel credit de 150 de milioane de dolari. Comuniștii degeaba speră că tactica lor “cu cât mai rău, cu atât mai bine pentru PCRM” se va dovedi a fi una corectă. Oricum Occidentul va susține guvernul actual. Și nimeni nu știe care va fi rezultatul comuniștilor în alegeri anticipate”.
De asemenea, ”vor apărea probabil jucători noi care vor rupe de la electoratul PCRM și comuniștii ar putea să se aleagă nu cu 48 de deputați, dar cu 25 sau 30 de deputați. Și eu cred că AIE face o greșeală când încearcă să-i roage pe comuniști să îl voteze pe Lupu. Este o greșeală psihologică. Dacă Marian Lupu în cinci ani de zile, fiind alături de Voronin, nu a înțeles că Voronin nu înțelege cuvinte bune sau niște argumente din acestea blajine, ci numai argumentul forței, înseamnă că Lupu nu a înțeles niște lucruri foarte importante”, a conchis Ciubașenco.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE