Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică urmează să examineze miercuri tarifele pentru furnizarea/prestarea serviciului public de alimentare cu apă, de canalizare și de epurare a apelor uzate de către SA „Apă-Canal Chișinău”.

În proiectul de hotărâre publicat de ANRE, pentru serviciul public de alimentare cu apă se propune un tarif de 11,12 lei/m3 pentru consumatorii casnici și un tarif de 13,29 lei/m3 pentru consumatorii noncasnici, transmite IPN.

Pentru serviciul public de canalizare și de epurare a apelor uzate se propune un tarif de 4,18 lei/m3 pentru consumatorii casnici și un tarif de 11,17 lei/m3 pentru consumatorii noncasnici.

Ședința ANRE este programată pentru ora 10.00.

La sfârșitul lunii noiembrie, Consiliul municipal Chișinău a aprobat tarife provizorii mai mari pentru serviciul public de alimentare cu apă. Pentru consumatorii casnici, tariful mediu calculat pentru serviciul public de alimentare cu apă potabilă a fost stabilit în mărime de 16,32 lei/m3, iar pentru serviciul de canalizare – 6,62 lei. Respectiv, în total – 22,94 lei. Pentru consumatorii non-casnici a fost aprobat tariful de 16,32 lei pentru apă și 10,26 lei pentru canalizare. În total – 26,58 lei, la care se adaugă TVA. Noile tarife urmau să fie aplicate până la emiterea avizului de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE