Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a fost acționată în judecată pentru ultimele sale decizii de a majora tarifele la gazele naturale și la energia electrică, anunță Politik.md.
Cererea de chemare în instanță a fost depusă de către socialiștii Ion Ceban şi Vasile Bolea. Aceștia s-au adresat Judecătoriei sectorului Rîşcani din municipiul Chişinău, cerând anularea deciziilor ANRE.
„Astăzi am acţionat în judecată ANRE, cei care, sub presiunea oligarhilor din această ţară, şi-au asumat răspunderea pentru a mai băga mîna în buzunarul cetăţenilor noştri şi, respectiv, să ridice costul din facturile noastre, adică tarifele. Noi cerem anularea acestor decizii”, a menționat Ion Ceban.
Tot el a indicat că situaţia creată în ţară a devenit insuportabilă, iar oamenii nu au din ce-şi procura strictul necesar. „Astăzi, are loc o sărăcire continuă a populaţiei. Considerăm că ce se întâmplă este un genocid, acţiuni premeditate împotriva cetăţenilor ţării. După cum am spus anterior, noi vom lupta pentru anularea acestor decizii, cu atât mai mult că avem toate premisele pentru aşa ceva, or a fost încălcată grav legea”, a menţionat socialistul.
Totodată, Ceban a subliniat că cetăţenii au două opţiuni: să acţioneze ANRE în judecată din numele  propriu, ori să se alăture revendicărilor PSRM privitor la anularea majorării tarifelor.  
Amintim că, la 18 iulie, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a aprobat majorarea tarifelori la energia electrică pentru consumatorii finali cu 35%, precum şi la gazele naturale cu 15%.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE