Republica Moldova are nevoie să își dezvolte piața financiară. În prezent există un nivel scăzut de intermediere financiară, fapt ce necesită soluții și acțiuni atât din partea mediului bancar, cât și a celui antreprenorial. Banca Națională a Moldovei se situează în centrul acestor discuții pentru a fi identificate soluții în dezvoltarea pieței financiare din Moldova Declarațiile aparțin guvernatoarei BNM, Anca Dragu, și au fost făcute în cadrul unei întrevederi cu o delegație a Băncii Mondiale condusă de Antonella Bassani, vicepreședinta pentru Europa și Asia Centrală, aflată la Chișinău, transmite IPN.

Anca Dragu a comunicat că BNM manifestă un interes sporit pentru dezvoltarea Fondului de Garantare a Investițiilor și a modalităților de garantare menite să vină în sprijinul menținerii și atragerii investițiilor în Moldova.

Un subiect aparte în cadrul întrevederii l-a constituit asistența tehnică acordată BNM de către Banca Mondială. A fost menționată susținerea oferită pentru dezvoltarea unui cadru de finanțare sustenabilă pentru sectorul financiar al Republicii Moldova, perfecționarea cadrului legal privind rezoluția bancară și elaborarea Strategiei Naționale de Incluziune Financiară. Discuțiile s-au axat, de asemenea, pe situația macroeconomică, dezvoltarea pieței de capital din Republica Moldova, îmbunătățirea sectorului de asigurări, atragerea investitorilor și impulsionarea activității de cercetare în cadrul băncii centrale a Moldovei.

Întrevederea a avut loc în marja reuniunii Constituenței Fondului Monetar și Internațional și a Băncii Mondiale care va avea loc în această săptămână la Chișinău.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE