Alianţa “Moldova Noastră” propune desfăşurarea  alegerilor prezidenţiale  pe 14 noiembrie curent, iar cele parlamentare să fie organizate în toamna anului viitor. Totodată, AMN susţine ideea de a înainta un singur candidat din partea Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) pentru funcţia de şef al statului  şi de a participa în bloc la alegerile parlamentare anticipate.  Poziţia partidului a fost făcută publică marţi, 3 august, de către liderul fracţiunii AMN în Parlament, Vasile Bălan.

AMN şi-a motivat ideea prin faptul că desfăşurarea scrutinelor în aceeaşi zi, ar lăsa statul pentru un timp îndelungat fără primele persoane de conducere a statului.
De asemenea, AMN s-a arătat nemulţumită de faptul că unele partide membre AIE îi racolează membrii, calificând acest fenomen drept „un joc fără raţiune şi lipsit de onestitate”. „ Turismul politic este un proces normal, însă plecările din AMN nu este un fenomen masiv, aşa cum încearcă unii să o arate”, a declarat Vasile Bălan.
Precizăm că astăzi, liderul PLDM, Vlad Filat a anunţat că partidul său va merge la prezidenţiale cu un cadidat propriu.
În replică, liderul PDM, Marian Lupu, a declarat că propunerea PLDM de a veni fiecare cu propriul candidat la prezidenţiale "trădează principiile şi valorile AIE".

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE