Leonid Bujor, deputat AMN a declarat pentru presă că formaţiunea pe care o reprezintă este pregătită pentru campania electorală şi că se aşteaptă ca numărul participanţilor la alegerile din 29 iulie să fie mai mare decât la scrutinul din 5 aprilie.
În contextul în care alegerile anticipate vor avea loc pentru prima dată într-o zi de lucru, Bujor a precizat că “noi nu avem această experienţă. Oamenii s-au obişnuit să iasă la alegeri în zi de duminică”.
Vlad Filat, liderul PLDM a precizat că s-a prezentat la CEC chiar din prima zi pentru că “membrii formaţiunii sunt organizaţi şi disciplinaţi”. Referitor la Campania ce urmează să înceapă, Filat a declarat că “va fi o campanie dură şi murdară”. Politicianul a mai menţionat că PLDM va veni în această campanie cu un mesaj care “să mobilizeze cetăţenii şi să-i aducă la urna de votare”.
Atât Vlad Filat, cât şi Leonid Bujor, au declarat că mizează în această campanie pe instituţiile internaţionale, care urmează să monitorizeze scrutinul electoral de la 29 iulie.
După ce au fost depuse dosarele, membrii CEC au la dispoziţie cinci zile pentru a le verifica. După această procedură, CEC urmează să se pronunţe dacă dosarul a fost acceptat sau nu.
Candidaţii electorali vor putea depune dosarele până la ora 16.00, iar la ora 17.00 va avea loc tragerea la sorţ în vederea stabilirii ordinii prealabile de înscriere în buletinul de vot.
Începînd cu 18 iunie curent, documentele vor fi primite în zilele lucrătoare între orele 9.00 – 16.00. Termenul limită pentru desemnarea candidaţilor este 7 iulie 2009, inclusiv.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE