Alianţa Moldova Noastră susţine că deţine informaţii precum că Partidul Comuniştilor va organiza manifestări de protest astăzi, la ora 14.00, în apropierea Curţii Constituţionale.
“Acţiunea ar fi pusă la cale de ştabii comunişti pentru a exercita presiune psihologică asupra judecătorilor şi a simula un fel de “sprijin popular” în favoarea demersului PCRM. Dar ieşită din comun este informaţia că mai multe structuri subordonate MAI au primit indicaţii să trimită colaboratorii săi, care sunt liberi din tura la serviciu, îmbrăcaţi în civil, pentru a asigura caracterul de masă al protestului preconizat în preajma Curţii Constituţionale”, se arată într-un comunicat al AMN.
Potrivit AMN, unul dintre obiectivele “scenariului de confruntare”, aplicat de comunişti prin diverse manipulări şi tergiversări, este de a provoca manifestări de protest din partea susţinătorilor Alianţei pentru Integrare Europeană. În consecinţă s-ar crea premise pentru decretarea stării de urgenţă şi instaurarea controlului armat al situaţiei de către liderul comunist, ca şef al statului în exerciţiu. Această ipoteză e susţinută de faptul că efectivul trupelor speciale ale MAI a fost suplimentat, iar comandantului lor i s-a promis avansare în grad”.
În acest context, AMN face apel către cetăţeni “să nu se lase atraşi în provocările comuniste”, iar colaboratorilor organelor de drept le recomandă “să refuze executarea ordinelor ilegale”, se mai arată într-un comunicat al AMN.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE