"Înţelegem că Israelul este preocupat de Iran ca o ameninţare existenţială și suntem de acord", a declarat consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Barack Obama.

"Dar, în acelaşi timp, există multe lucruri pe care le putem face pentru a reduce această ameninţare existenţială, încercând să ajungem la o soluţie cu două state" cu palestinienii, a afirmat acesta, la postul de televiziune ABC.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, va putea auzi acest mesaj în cursul vizitei pe care o va efectua în curând la Washington, la invitaţia lui Obama, a precizat el.

"Este un subiect strategic, foarte important. Şi abia aşteptăm să avem un bun dialog, constructiv, cu prietenii noştri israelieni, atunci când vor veni la Washington", a adăugat el.

Netanyahu, preşedintele Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas şi preşedintele egiptean Hosni Mubarak urmează să se întâlnească cu Obama la Casa Albă, în cursul săptămânilor următoare, în cadrul eforturilor administraţiei americane de a obţine un acord de pace în regiune.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE