Candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, propune ca discuțiile cu liderii politici despre candidatul unic la scrutinul din 20 octombrie să fie amânate. Stoianoglo spune că unii lideri politici nu sunt gata pentru o astfel de discuție.

„Unele contacte de astăzi cu colegii din opoziție sugerează că mulți dintre ei nu sunt încă pregătiți pentru o astfel de discuție imediată în format extins. Mulți dintre ei mai au nevoie de timp pentru analizarea situației actuale. Tratez cu înțelegere și respect această poziție a acestor politicieni, acest semn al responsabilității lor față de susținătorii și alegătorii lor. Și de aceea propun să nu insistăm pe discuția planificată pentru mâine, ci, în schimb, să folosim zilele și săptămânile următoare pentru contacte și întâlniri bilaterale. Așa cum au sugerat în fond unii lideri ai opoziției”, a explicat Stoianoglo pe canalul său de Telegram.

Alexandr Stoianoglo, fostul procuror general al Republicii Moldova, va participa la alegerile prezidenţiale din 20 octombrie. Despre acest lucru a anunţat fostul preşedinte al ţării, actualul lider al PSRM, Igor Dodon, într-un briefing de presă susţinut luni, 8 iulie. Dodon a precizat că Stoianoglo este candidat independent pe care îl va susține PSRM.

Totodată, Dodon a anunțat că miercuri, 10 iulie, la ora 10:00, ar urma să aibă loc o întrevedere a partidelor de opoziție pentru a discuta despre candidatul unic la alegerile prezidențiale din 20 octombrie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE