Alertele cu bombă de la Aeroport Internațional Chișinău și Curtea Supremă de Justiție, comunicate astăzi, prin intermediul poștei electronice s-au dovedit a fi false.

Poliția a intervenit prompt și operativ pentru verificarea informației, totodată fiind asigurată securitatea tuturor persoanelor.

Protocoalele actuale de securitate prevăd tratarea tuturor informațiilor cu privire la riscuri de securitate ca fiind reale și iminente.

Astfel, serviciile noastre intervin la toate înștiințările despre pericole și desfășoară tot spectrul de acțiuni, se iau în calcul toate scenariile, indiferent de originea notificării sau de repetitivitatea acestora la aceleași edificii.

Menționăm că procedurile de intervenție urmează a fi simplificate pentru ca verificările să se desfășoare în timp mai restrâns și a filtra din procesul de examinare a alertelor care din start indică la faptul că ar fi false.

Îndemnăm cetățenii la calm și înțelegere, astfel încât serviciile specializate să-și exercite atribuțiile și să întreprindă toate măsurile pentru ca persoanele vinovate să fie identificate și trase la răspundere.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE