Președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a menționat că alegerile prezidențiale din acest an ne-ar putea costa în jur de 100 de milioane de lei. Și asta luându-se în considerație două tururi de scurtin, informează Politik.md.
Aceste declarații au fost lansate de către demnitar în cadrul emisiunii de la portalul „Agora”. Potrivit președintelui CEC, aceste cheltuieli includ și campania de informare, dar și s-a luat în considerație faptul că la alegeri vor participa și cetățenii de peste hotare.
„Așteptăm și noi anunțul privind data alegerilor, fiindcă de atunci practic începe perioada preparatorie oferită organelor electorale. Noi am pregătit deja un deviz de cheltuieli, pe care l-am prezentat Ministerului de Finanțe. Alegerile, per total, pentru ambele tururi și campanie de instruire a funcționarilor electorali, oscilează în jurul cifrei de 100 de milioane de lei”, a declarat Iurie Ciocan.
De asemnea, el a specificat că și în Diasporă se va desfășura o campanie electorală. Banii urmează să fie alocați din bugetul de stat pentru acest an. Însă, proiectul de buget pentru anul curent deocamdată nu a fost aprobat de autorități. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE