Pentru a doua oară în istoria Afganistanului birourile de vot s-au deschis în dimineața zilei de joi, 20 august pentru scrutinul prezidenţial şi regional.
Talibanii, însă, au promis că nu vor permite desfăşurarea scrutinului, cerând afganilor să boicoteze procesul electoral, iar cei care se vor duce să voteze vor fi aruncaţi în aer sau li se va tăia degetul cu care au votat. Secţiile electorale vor fi atacate, iar celor care vor fi prinşi că au cerneală pe deget (modul în care sunt însemnaţi cei care au votat în Afganistan) li se va tăia degetul, au anunţat talibanii.    
Circa 17 milioane de afgani sunt așteptați să-și exprime opțiunea în cele 6.000 de birouri de vot, supravegheate de 300.000 de soldați afgani și străini aflați în alertă maximă în fața amenințării atacurilor talibanilor.
La Kabul, primele persoane care au votat au trebuit să treacă printr-un dispozitiv de detectare de metale.
Alegătorii pot opta între 41 de candidați la președinție și aproape 3.200 pretendenți la cele 420 de locuri în cele 34 de consilii provinciale și parlamente locale care sunt menite să facă legătura între populație și guvernul de la Kabul.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE