Alegerile anticipate vor avea loc la sfârșitul lunii iulie, a declarat Vladimir Țurcanu, prim-vicepreşedintele Parlamentului, luni, 15 iunie, fără a preciza data exactă. Țurcanu a menționat că V. Voronin rămâne în continuare președinte al Republicii Moldova până la depunerea jurământului preşedintelui nou ales.
Vlad Filat, liderul PLDM a declarat că sunt pregătiți pentru alegerile anticipate și începând de astăzi vor merge în campania electorală.
”Noi suntem pregătiți de alegeri anticipate și așteptăm această perioadă pe care o vom parcurge cu mare dificultate. Suntem siguri că de această dată adevărul va triumfa și nu vor mai fi alegeri fraudate” a menționat Filat. Dar mai multe detalii va oferi mâine într-o conferință de presă.
Serafim Urechean, liderul AMN a menționat că și fracțiunea pe care o conduce este pregătită pentru alegerile anticipate.
Mihai Ghimpu, președintele PL a menționat, de asemenea, că doresc să înceapă campania electorală și ”cred că după alegeri vor rămâne vreo 4, 5 deputați în Parlament din partea fracțiunii PCRM”, a declarat Ghimpu.
Anterior, data vehiculată pentru alegerile anticipate era de 26 iulie.
Parlamentul actual al R. Moldova nu a fost dizolvat, iar data pentru o nouă ședință nu a fost fixată.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE