Persoanele care au fost rănite în urma exploziei din 14 octombrie, vor primi ajutoare materiale. În acest sens, primarul dorin Chirtoacă a solicitat Direcţiei Generale Finanţe şi Direcţiei Sănătate să evalueze pagubele materiale ale persoanelor care au avut de suferit în urma exploziei.
De asemenea, primarul capitalei a cerut administraţiei Spitalului de Urgenţă din Chişinău să acorde ajutor medical necesar tuturor persoanelor care se adresează ca urmare a exploziei produse în centrul oraşului de Hramul Chişinăului, indiferent de locul de reşedinţă sau dacă dispun de poliţă de asigurare medicală.
“Eu personal am vorbit cu un tânăr din Străşeni care a vrut să se interneze în spital şi a fost refuzat şi redirecţionat la spitalul raional din Străşeni pentru că acolo îşi are viza de reşedinţă. Iar la spitalul din Străşeni i s-a cerut o sumă considerabilă de bani pentru că nu avea la el poliţa de asigurare”, a precizat Dorin Chirtoacă.
Totodată, şeful interimar al Direcţiei Sănătate, Luminiţa Suveică a precizat că persoanele rănite au fost examinate de psihologi şi psihoterapeuţi şi s-a constatat că “acestea sunt într-o stare de anxietate, de stres, de o instabilitate emoţională şi necesită o reabilitare de 4-5 săptămâni”.
Amintim că miercuri, 14 octombrie, de Hramul Oraşului, în urma unei explozii provocate de o grenadă de tip sovietic RG-42, au fost rănite 41 de persoane, dintre care, o persoană a suferit intervenţii chirurgicale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE