Pasagerii interesați de transferul gratuit de la Chișinău la Aeroportul Internațional „George Enescuˮ din Bacău și retur, prin programul Bacău Re-Connect, trebuie să o facă, cu cel puțin 24 de ore înainte, rezervarea locului în microbuz și să prezinte un bilet de avion care are ca punct de plecare sau sosire aeroportul din Bacău. Procedura a fost explicată de către directorul comercial al Aeroportului Internațional „George Enescuˮ din Bacău, Gabriel Mariuță. Prin acest proiect, pasagerilor din Moldova li se oferă o alternativă și experiență plăcută, luând în considerare faptul că în ultimii ani au fost făcute investiții de 75 de milioane de euro în infrastructura aeroportuară, având astăzi o pistă nouă, un terminal nou și servicii de înaltă calitate, a menționat directorul, notează IPN

În prima fază a programului Bacău Re-Connect, inițiat de Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău în parteneriat cu Consiliul Județean Bacău, a fost asigurată conectivitatea la nivel local, la nivel inter-județean, iar ulterior a fost identificată nevoia și solicitarea cetățenilor din Republica Moldova de a asigura conectivitate și cu Chișinău. Aceasta necesitate a fost identificată datorită colaborării cu Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor (IDEP) și prin chestionarele efectuate în interiorul aeroportului pentru a evalua gradul de satisfacție al pasagerilor. Din aceste două modalități a rezultat nevoia de a asigura un transfer și de a pune la dispoziție o conectivitate cu Republica Moldova.

„Ne bucurăm că practic putem contribui și noi la creșterea și dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre România și Republica Moldova prin oferirea acestei conectivități. Valabilitatea efectivă a programului este până la data de 31.12.23, până la sfârșitul acestui an, urmând ca după aceea, probabil, companiile private să preia și să deruleze acest serviciu în continuareˮ, a declarat Gabriel Mariuță.

Plecarea se asigură de la aeroportul din Bacău la Autogara Sud din Chișinău între orele 18:00 – 00:15 și de la 22:00 la 04:00. Iar de la Autogara Sud Chișinău la aeroportul din Bacău în intervalul 00:15 – 06:00 și 06:00 – 12:00.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE