Constantin Vozian a demisionat din funcția de Administrator al Aeroportului Internațional Chișinău, pe fundalul scandalului legat de licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport. Acesta invocă competențe limitate și exsces de proceduri birocratice în activitatea unui administratot de la Aeroport

„În calitate de Administrator, 90% din energia și timpul alocat activității este irosit pe respectarea unor proceduri birocratice total nepotrivite unei afaceri, dar mai cu seamă unui obiectiv strategic cum este Aeroportul Internațional Chișinău. Existența unui spectru limitat al atribuțiilor administratorului, obligativitatea de a coordona cu organele de conducere ale întreprinderii a marii majorități a deciziilor, chiar și a multor din ele care valoric nu reprezintă importanță majoră, fac din organul executiv al unei întreprinderi de stat un element care nu are posibilitate să se concentreze pe dezvoltarea durabilă a unei întreprinderi, respectarea formalităților devenind rutina zilnică a unui administrator”, a precizat el.

Totodată, Constantin Vozian și-a exprimat speranța ca aceste „dificultăți de ordin birocratic” vor fi depășite de următoarea conducere.

„Nimic nu este imposibil și sunt sigur că viitoarea conducere a întreprinderii va reuși să demonstreze factorilor de decizie necesitatea abordării diferite din punct de vedere corporativ a managementului unui Aeroport Internațional”.

Acesta și-a mai arătat disponibilitatea de a asigura o tranziție civilizată de predare a atribuțiilor.

Constantin Vozian a fost numit în funcția de director la Aeroportul Chișinău acum un an.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE