Termenul-limită de achitare a impozitului pe avere pentru acest an este data de 26 decembrie. Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, impozitul pe avere se aplică bunurilor imobiliare cu destinație locativă şi căsuțelor de vacanță (cu excepția terenurilor), a căror valoare totală constituie 1,5 milioane lei şi mai mult, iar suprafața totală - 120 m2 şi mai mult.

În acest sens, Serviciul Fiscal de Stat a transmis avizele de plată corespunzătoare contribuabililor care au obligația de a achita impozit pe avere. Totodată, persoanele  care cunosc că sunt subiect al acestui impozit și nu au recepționat avizul de plată, sunt îndemnate să sesizeze SFS.

În același timp, cetățenii care dețin semnătură electronică, pot genera, pentru perioada fiscală 2022, avizul de plată de sine stătător, prin intermediul serviciului ”Vizualizarea impozitului în baza fișei imobilului”, care poate fi accesat pe pagina-web a SFS.

Impozitul pe avere poate fi achitat online, prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay, accesând serviciul ”Impozitul pe avere”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE