Anul 2016 a fost declarat Anul „Mihai Grecu” în R. Moldova. O asemenea decizie a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței de Guvern, informează Politik.md.
Autorul acestui proiect este Ministerul Culturii. Ministra Monica Babuc a menționat că în acest an se împlinesc 100 de ani de la nașterea maestrului, iar cu această ocazie în țară vor avea loc un șir de acțiuni culturale dedicate maestrului.
Mihai Grecu este pictor, artist plastic, declarat „Artist al Poporului”, iar în anul 1992 a primit Ordinul Republicii Moldova și a devenit membru de onoare al AȘM din țară.
El a fondat o școală modernă de Artă Plastică în R. Moldova. Este cunoscut peste hotare pentru operele sale: „Femeie cu broboadă galbenă”, „Portretul lui Gh. Dimitriu”, „Fetele din Ceadâr-Lunga”, „Recruții” şi tripticul „Istoria unei vieți”, care constituie fondul de aur al artei naţionale.
A avut numeroase expoziţii personale în Rusia, Azerbaidjan, Ucraina, Lituania, Letonia,  Estonia, România, dar și China, Bulgaria, precum și multa alte țări. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE