În contextul avertizărilor meteorologice pentru aceste zile, Î. S. „Administrația de Stat a Drumurilor” informează că pe drumurile publice naționale se circulă în condiții de iarnă, cu prezența zăpezii și lapoviței. Astfel, în scopul sporirii gradului de siguranță și asigurării viabilității drumurilor, întreprinderile rutiere S.A ,,Drumuri” desfășoară lucrări de deszăpezire și combatere a lunecușului.  Mai exact unitățile  teritoriale au intervenit în sectoarele: Hîncești, Nisporeni, Călărași, Ungheni, Strășeni, și altele.

Î. S. ,,Administrația de Stat a Drumurilor” atenționează conducătorii auto să respecte regulile de circulație, să echipeze autovehiculele cu pneuri corespunzătoare și să adapteze viteza la condițiile de iarnă.

Totodată, Serviciul Vamal îndeamnă cetățenii să nu se pornească în această noapte spre posturile vamale situate pe frontiera moldo-română. Pe unele trasee naționale se atestă blocaje și din acest considerent este complicată deplasarea pentru camioane. Serviciul Vamal informează că în apropierea posturilor vamale situate pe frontiera moldo-română staționează mai multe camioane ce așteaptă să treacă spre control.

Serviciul Meteorologic din România a emis doua coduri, galben și portocaliu, de vreme rea pentru acest sfârșit de săptămână în mai multe județe la hotar cu RM. În Suceava, mai multe mașini au rămas blocate pe DN 17, din cauza zăpezii.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE