Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și blocul politic „Victorie”, format la Moscova din partidele apropiate fugarului Ilan Șor, sărbătoresc victoria, în ziua de 9 mai. Opoziția organizează, în această dimineață, marșul „Regimentul Nemuritor”, care a început din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Mulțimea va merge spre Complexul Memorial „Eternitate”, unde vor avea loc depuneri de flori. Socialiștii și partidele pro ruse au anunțat anterior că participanții la marș vor defila cu tablouri ale soldaților căzuți pe câmpul de luptă, pentru a marca a 79-a aniversare de la victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

„Chișinău. 9 mai - Ziua Victoriei! Păstrăm memoria celor căzuți în acel crunt război”, a scris fostul președinte al țării, socialistul Igor Dodon pe rețelele de socializare. Mesajul liderului PSRM a fost însoțit de o poză cu familia acestuia.

„Astăzi, în RM marea majoritate a cetățenilor sărbătoresc Ziua Victoriei, este ziua în care buneii noștri, tații noștri au învins în marele război pentru apărarea patriei”, a spus Igor Dodon.

Fostul șef de stat are și în acest an atârnată la piept panglica bicoloră negru-oranj.

Din 2022, purtarea panglicii Sfântul Gheorghe și promovarea însemnelor războiului ”Z” și ”V” sunt interzise pe teritoriul Republicii Moldova. Persoanele care vor purta, astăzi, panglica Sfântul Gheorghe sau însemnele Z și V, utilizate drept semne distinctive ale armatei ruse în războiul din Ucraina, vor fi documentate și amendate, a declarat anterior ministrul de Interne, Adrian Efros.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE