“Nu mi se pare normal să avem fonduri de 50 de milioane de euro pentru democratizarea instituţiilor din Republica Moldova şi să avem bătăi în stradă. Poate că aceşti bani au fost folosiţi tocmai pentru cumpărarea bastoanelor”. Declaraţia aparţine europarlamentarului român Marian Jean Marinescu, lansată în cadrul unor dezbateri în plenul Parlamentului European. În context, Marinescu a cerut Comisiei Europene să prezinte un raport referitor la modul în care sunt gestionate fondurile alocate Republicii Moldova.
“Vom face un raport în care vom încerca să introducem toate încălcările drepturilor omului care au avut loc acolo, în Moldova. Raportul va fi prezentat joi în şedinţa preşedinţilor Parlamentului European, iar pe baza lui se va emite o rezoluţie în prima săptămână a lunii mai, la Strasbourg”, a mai precizat europarlamentarul român.
Astfel, după aceste critici, autorităţile din Republica Moldova au refuzat să se întâlnească la Chişinău cu membrii Comisiei Parlamentului European, care va analiza evenimentele petrecute după alegerile din 5 aprilie. „Din ultima comunicare pe care am primit-o, am înţeles că autorităţile moldovene refuză să întâlnească delegaţii Parlamentului European. Au întrebat câţi români sunt în delegaţie", a declarat europarlamentarul Marian Jean Marinescu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE