Nu există persoane pe listele noastre electorale care vor vota un preşedinte comunist. Vrem să-i avem alături de noi şi pe cei de origine rusă. Dacă comuniştii rămân la putere în ţară va rămâne Vladimir Nicolaevici, feciorul său şi azilele de bătrâni. Doar o anchetă internaţională poate elucida evenimentele care au avut loc după 5 aprilie 2009. Vrem alegeri anticipate şi ştim ce trebuie să facem pentru ca să nu mai existe fraudele din 5 aprilie. Acestea sunt principalele declaraţii făcute de liderii partidelor de opoziţie, în cadrul emisiunii în Profunzime, difuzată seara de ProTV Chişinău.
Invitaţii speciali ai emisiunii în Profunzime, Dorin Chirtoacă, vicepreşedinte PL, Vlad Filat, preşedinte PLDM şi Serafim Urechean, preşedinte AMN, s-au arătat încrezători că cetăţenii au înţeles care este adevărata faţă a regimului PCRM şi că aceştia îl vor sancţiona cu prima ocazie.
Vicepreşedintele PL, care este şi primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, a menţionat în cadrul emisiunii că Uniunea Europeană nu face declaraţii dure la adresa Chişinăului pentru că se teme că acestea vor fi interpretate ca fiind îndreptate împotriva populaţiei RM. Totodată, Chirtoacă s-a arătat indignat de faptul că autorităţile moldovene speculează tema loviturii de stat orchestrată de România, însă se fac a trece cu vederea momentul arborării drapelului european, "care la fel poate fi interpretat ca o lovitură de stat orchestrată de UE". "Toate acestea nu demonstrează decât faptul că ceea ce s-a întâmplat la 7 aprilie nu este decât o conspiraţie a comuniştilor", a specificat Chirtoacă. 
Vlad Filat, preşedintele PLDM, a declarat în cadrul aceleaşi emisiuni că opţiunea europeană aparţine cetăţenilor R. Moldova şi nu lui V. Voronin, care a speculat acest lucru timp de mai mulţi ani. "Voronin se joacă şi nu cred că de data asta va ieşi basma curată pentru că a întrecut orice limită", a mai declarat acesta. Filat a lăsat să se înţeleagă că în cazul alegerilor anticipate, cele 3 formaţiuni de opoziţie vor participa într-un alt format decât cel de pe 5 aprilie 2009, cu o altfel de listă electorală. "Ştim ce trebuie să facem pentru ca să nu mai existe fraudele care s-au comis la 5 aprilie" a conchis acesta. 
Serafim Urechean, preşedintele AMN, a menţionat pentru telespectatori că este pentru prima dată când opoziţia de la Chişinău este ascultată de organismele internaţionale, o dovadă a acestui lucru fiind şi accesul acesteia în Parlamentul European. "Voronin trebuie să plătească pentru crimele pe care le-a comis" a mai menţionat Urechean în cadrul emisiunii de luni seara. Într-un final, făcând referire la faptul că guvernarea aruncă toată vina pe opoziţie, Urechean a menţionat glumind că nu s-ar mira dacă comuniştii ar învinui partidele de opoziţie de cutremurul care a avut loc sâmbătă ("Vinovat ar putea fi Filat", a spus acesta zâmbind) sau de epidemia de gripa porcină, de care ar putea fi vinovat Chirtoacă. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE