La manifestațiile de protest de sâmbătă, 20 iunie, 457 de persoane au fost arestate în piaţa Azadi de la Teheran, au anunţat luni, 22 iunie, surse din poliţie, citate de postul de radio de stat.
Potrivit relatărilor, printre cei arestați se află și fata fostului preşedinte Akbar Hashemi Rafsanjani împreună cu alte patru rude ale fostului președinte.
Duminică, preşedintele Mahmud Ahmadinejad a cerut Statelor Unite și Marii Britanii “să nu se mai implice în afacerile interne ale Iranului”. La rândul său, într-o întâlnire cu diplomați străini, ministrul iranian de externe Manucher Mottaki a acuzat Marea Britanie, Franța și Germania că instigă populația la revoltă. El a imputat guvernului de la Londra că timp de 2 ani ar fi planuit să saboteze alegerile prezidențiale. Liderul parlamentului de la Teheran, Ali Larijani a cerut revizuirea legăturilor diplomatice cu cele 3 ţări europene pentru că ar sprijini opoziția.
Declaraţiile lui Ahmadinejad au fost respinse de ministrul britanic de externe David Miliband care a spus şi că este obligaţia autoritatilor să asigure corectitudinea rezultatului alegerilor.
Centrul capitalei iraniene era, duminică după-amiază, patrulată de un număr foarte mare de membri ai forţelor de ordine, în schimb nu era vizibil niciun semn al vreunei manifestaţii a opoziţiei iraniene. În toate marile intersecţii din centru, unde sâmbătă au avut loc manifestaţii violente, erau prezenţi foarte mulţi membri ai forţelor de ordine, inclusiv miliţienii islamici.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE